Ducati Streetfighter V4 versi prototaip akhirnya muncul

Selepas banyak spekulasi dan gambar intipan yang beredar, akhirnya Ducati menunjukkan beberapa imej rasmi Streetfighter V4 yang sekarang ini masih lagi digelar sebagai sebuah prototaip. Ia hanya akan muncul di khalayak ramai semasa perlumbaan Pikes Peak International Hill Climb 30 Jun ini dan didedahkan sepenuhnya semasa pameran EICMA 2019.

Seperti yang anda boleh lihat, Streetfighter V4 ini menggunakan grafik khas yang dibuat oleh Centro Stile Ducati dan menurut mereka, rekaan ini bukanlah untuk menyembunyikan garisan badan yang ada, tetapi malah menyerlahkan lagi penampilannya.

Sejak Panigale V4 memasuki pasaran, ramai yang sudah menjangka pasti ia akan disusuli oleh Streetfighter V4 dan berita ini mengesahkan perkara tersebut. Sebagai sebuah motosikal kategori naked, sudah tentu tiada lagi fairing penuh pada Streetfighter V4, dan ia diganti dengan lampu serta panel tepi dan bawah yang tersendiri.Apabila diperhatikan lebih dekat lagi, model prototaip ini juga mempunyai sirip angin di bahagian tepinya, kedudukan pemegang lebih tinggi dan dipasang dengan sistem ekzos titanium Akrapovic. Perincian teknikal motosikal ini masih belum didedahkan tapi kita boleh menjangka kelengkapan yang sama diambil terus daripada Panigale V4.

Jika pada Panigale V4, enjin Desmosedici V4 berkapasiti 1,103 cc yang digunakan datang dengan beberapa jumlah kuasa bergantung kepada versi iaitu 214 hp dan 124 Nm tork untuk V4 dan V4 S, manakala bagi V4 Speciale, ia ditingkatkan menjadi 226 hp.

Pada bahagian elektronik, ia mempunyai pilihan tiga mod menunggang iaitu Race, Sport dan Street, ABS Cornering Bosch EVO (untuk tayar depan sahaja), Ducati Traction Control EVO (DTC EVO), Ducati Slide Control (DSC), Ducati Wheelie Control EVO (DWC EVO), Ducati Power Launch (DPL), Ducati Quick Shift up/down EVO (DQS EVO), Engine Brake Control EVO (EBC EVO) dan Ducati Electronic Suspension EVO (DES EVO).

Related Cars for Sale on

Source: Read Full Article